Delen

Delen

Stamrecht BV

Wat is een stamrecht bv? Wat zijn de voor- en nadelen? En kunt u ook lenen van de stamrecht bv? Wij leggen het u uit. 

Als u in het verleden een ontslagvergoeding (‘gouden handdruk’) van uw werkgever heeft ontvangen, kon u deze onbelast overbrengen naar een verzekeraar, bank of een speciaal voor dat doel opgerichte bv, de stamrecht bv. Op die manier stelde u belastingheffing uit naar een periode waarin u minder belasting betaald.

Pensioen

Stamrecht in bv

Als u de ontslagvergoeding onbelast hebt overgeheveld, kunt u de gemaakte keuze altijd weer wijzigen. Dus van een stamrecht bv naar een bank of van een verzekeraar naar een stamrecht bv. Ook kunt u (het restant van) de ontslagvergoeding in één keer uitkeren.

Wat maakt een stamrecht bv interessant?

Wanneer u een stamrecht bv opricht, heeft u nog geen belasting betaald. Het voordeel is dat het brutobedrag in uw vennootschap beschikbaar is voor ondernemen en beleggen. Ook kunt u het uitlenen aan uw kinderen.

Stamrecht bv lening

Iedere bv heeft de mogelijkheid om een lening af te sluiten, dus ook de stamrecht bv. U mag het geld van uw bv naar eigen inzicht uitlenen aan bijvoorbeeld uw kinderen als die een eigen woning willen aankopen. Dat kan uitermate gunstig zijn, omdat de rentemarge (2%) die normaliter aan de bank toevalt nu binnen de familie blijft. Denk hierbij wel aan bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering en arbeidsongeschiktheid. Vraag uzelf ook af wanneer u het geld zelf nodig heeft. In 10 jaar annuïtair aflossen kan dan een slimme optie zijn.

Stamrecht bv optimaliseren? Financiële Planning Specialist helpt u

Heeft u een stamrecht bv? Of wilt u een stamrecht bv lening afsluiten? Laat Financiële Planning Specialist u helpen. Wij maken samen een planning en bespreken wanneer het geld van de stamrecht bv nodig is. Hierbij houden we rekening met fiscale mogelijkheden en financiële wensen en doelstellingen. Ons doel is dat er bij u netto zoveel mogelijk overblijft. De Financiële Planning Specialist is het hele proces betrokken en staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Vraag nu een eerste gratis adviesgesprek aan via +31 6 4171 7904 of mail naar jaap@fpsadvies.nl.

Copyright © 2020 Financiële Planning Specialist

Development & CMS: Digicompleet by Segestia