Delen

Delen

Hypotheek bij een bank

U kunt natuurlijk een hypotheek bij een bank onderbrengen. Dit is tot op heden de meest gekozen vorm. Wij kunnen kiezen uit een groot aantal hypotheekverstrekkers, circa 30 momenteel. Iedere geldverstrekker stelt zijn eigen eisen, zo zijn er banken die maar voor een deel een aflosvrije hypotheek accepteren. Dit levert vaak een enorme beperking op qua fiscale optimalisatie. Een verstrekking groter dan 70% of 80% van de marktwaarde levert vaak een behoorlijk hoger rentepercentage op. Door nu slim lening delen te combineren kan in samenhang met een familiehypohteek veel geld bespaard worden.

Laag Rentepercentage

De rente is momenteel erg laag, de goedkoopste aanbieder vraagt een rente van 2,90%. Dat is alleen bij een annuïteiten of lineaire hypotheek en tot 50% van de marktwaarde. Dus als de marktwaarde van de eigen woning € 300.000 is en de verstrekking minder dan € 150.000 bedraagt, dan komt u voor deze lage rente in aanmerking. Als u de woning aankoopt voor € 300.000 en € 150.000 bij uw ouders leent of bij de eigen BV, dan komt u ook in aanmerking voor deze gunstige voorwaarden. De financieringsconstructie is dan als volgt:

Bank € 150.000

Familie € 150.000

Wilt uzelf eens doorrekenen wat de effecten zijn, bestel dan het excell-blad waarin uzelf verschillende mogelijkheden op een rij kunt zetten. Graag bij de opmerking excell familiehypotheek aangeven.

Copyright © 2021 Financiële Planning Specialist

Development & CMS: Digicompleet by Segestia